lleida_marxa

Exposicions

Anteriors

[<] Tornar enrere

Exposicions /
 • Poesia concreta. Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot. Petite Galerie (Lleida), 1971
  Del 16 d'octubre de 2019 al 19 de gener de 2020
  Museu d'Art Jaume Morera

  Museu d'Art Jaume Morera (Carrer Major, 31, Edifici Casino, 1a planta)
  Comissariat: Manuel Guerrero, Pau Minguet i Jesús Navarro


  Com a cloenda de la commemoració del cinquantè aniversari de la creació de la Petite Galerie de l’Alliance Française i en el marc de l'Any Joan Brossa, el Museu d’Art Jaume Morera recorda la mostra que Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot van presentar del 23 de gener al 7 de febrer de 1971 en aquest espai d’art alternatiu de la ciutat de Lleida. Aquesta mostra està considerada com la primera exposició de poesia concreta a Catalunya, en la qual es van exhibir per primera vegada poemes d’aquests creadors, que, malgrat tenir trajectòries diferents, gràcies a les relacions internacionals o espanyoles, havien arribat a la poesia concreta o visual. El títol de la mostra, “Poesia concreta”, situava els poetes exposats dins del moviment nascut al Brasil i a Europa a principis dels anys cinquanta; un tipus de poesia visual hereva fidel del dadaisme, el qual reivindicava, d’una banda, la validesa de tots els materials en poesia i la independència de la lletra com un material més, i de l’altra, de l’art concret. Gràcies al seu impacte públic, va generar tot un seguit d’articles de premsa, xerrades i conferències dels poetes que van fer possible una gran difusió de la poesia experimental i la generació d’una sèrie de creadors a Catalunya adscrits a aquest llenguatge. 


  una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de cabals que atorga la Junta d'Herències de la Generalitat de Catalunya
  Josep Maria Puig de la Bellacasa: Josep Iglésias del Marquet, Guillem Viladot i Joan Brossa, 1971 (Col·lecció particular)
  [+] Fulletó de l'exposició   [+] Invitació a l'acte d'inauguració  

][