lleida_marxa

Exposicions

Actuals

[<] Tornar enrere

Exposicions /
 • Carles Porta. La casa infinita
  Del 24 de febrer al 30 de maig de 2021. Prorrogada fins al 6 de juny de 2021
  Sala d’exposicions temporals (Av. Blondel, 40, baixos)

  Museu d'Art Jaume Morera; Animac, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya
  Comissariat: Jordi Antas


  Carles Porta (Madrid, 1963) és artista, dibuixant, dissenyador i creador d’un univers visual i conceptual amb un estil particularment inconfusible, i desplega la seva feina tant en treballs basats en la il·lustració i el cinema d’animació com en altres projectes multidisciplinaris. Com a artista lleidatà, i en el marc de la seva recent incorporació a la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, presenta una exposició en què concentra el seu treball de manera àmplia i des de diferents facetes de la seva trajectòria.

  Des d’un tractament gràfic i centrat en el dibuix, Porta estableix en tots els seus treballs una atmosfera que perfila diversos conceptes: la imatge de l’acció, el dibuix expandit i un interès central per la producció cinematogràfica. Unes atmosferes que en bona part traspassen les fronteres de la pràctica del dibuix i el cinema mitjançant geografies sorprenents, paisatges fantàstics i personatges enigmàtics.

  Sota el títol La casa infinita, la mostra  es desplega en l’espai expositiu a manera coral, establint un diàleg entre diferents produccions que il·lustren els darrers trenta anys de la seva professió. Destaquen, d’una banda, els seus treballs vinculats a la imatge de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació Animac, que han acabat esdevenint un tret distintiu del certamen , i, de l’altra, diversos projectes i treballs que suposen un recorregut per la trajectòria de l’artista i que aborden diversos camps d’interès vinculats a les diferents maneres que té d’entendre el dibuix, la poesia, el cinema, la il·lustració o el disseny gràfic. 

][