Exposicions

Actuals

[<] Tornar enrere

Exposicions /
 • Nit de lluna. Leandre Crist˛fol
  Del 12 de maig al 13 de setembre de 2015
  Sales d'exposiciˇ de la colĚlecciˇ (Carrer Major, 31, Edifici Casino, 1a planta)

  Museu d'Art Jaume Morera
  Comissariat: Museu d'Art Jaume Morera


  Leandre Cristòfol fou un dels pioners de l’escultura surrealista a Catalunya. Format inicialment en la figuració expressionista, durant els anys trenta enceta una recerca creativa en el camp de l’experimentació artística que el vincula amb l’horitzó del surrealisme històric espanyol.

  Nit de lluna (1935) és una de les obres més significatives del període anterior a la Guerra Civil en la trajectòria de Leandre Cristòfol. Malgrat que no representa la tendència més significativa dins el conjunt d’obra escultòrica de l’artista lleidatà, sí que podem dir que és l’exemple més reeixit —juntament amb L’aurèola astral i impassible està a punt de sortir (1936)— del treball de l’escultor en el camp de la poètica de l’objecte pròpia del surrealisme. Es tracta d’una obra de temàtica secular que reprodueix el món que habita en l’inconscient de l’artista, caracteritzat per una intuïció sensible absolutament excepcional, que ens transporta als seus records d’infantesa a Os de Balaguer.

  Aquesta mostra és la primera del cicle Constel·lacions, una sèrie d’exposicions de petit format que pretén aprofundir en el coneixement i la valoració d’algunes de les peces més significatives de la col·lecció del Museu. L’objectiu d’aquest projecte és aconseguir presentar al visitant una sèrie de continguts específics que aportin el màxim d’informació possible sobre la figura i l’obra del seu autor i el context en què fou elaborada.

  Enllaç amb la web de l'exposició.

  Leandre Crist˛fol: Nit de lluna (1935)
  [+] Flyer de l'exposiciˇ  

][